WILDZWIJN | rode kool | vossenbes | peer
Laat alles een half uur voor het diner op temperatuur komen buiten de koeling.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de borden voor minimaal 10 minuten in de oven. Deze mogen goed warm zijn!
Zet een pan water op het vuur en verwarm tot ongeveer 90°C. Houd het water tegen de kook aan en verwarm hier de zakjes met rode kool en de wildzwijn nek in voor ongeveer 12 minuten. Verwarm de stoofpeertjes met het vocht in een klein pannetje op laag vuur voor ongeveer 8 minuten.
Haal de borden uit de oven en schep de vossenbessen curry in het midden van het bord. Snijd het zakje met de rode kool open en gebruik 2 lepels om hier een mooie quenelle van te vormen. Doe dit door met de ene lepel de rode kool van de andere lepel af te scheppen. Herhaal deze stap voor ongeveer 4 keer. Leg deze quenelle naast de curry op het bord en leg aan de andere kant van de curry de stoofpeer.
Haal de wildzwijn nek uit het zakje en leg deze op een ander bordje. Verdeel over de nek het aardappel-uien krokant. Schep de nek voorzichtig, met behulp van een mes of paletmes op de curry. Maak het gerecht af met de kruidensla.
LET OP!
Elke oven is anders, controleer daarom goed de temperatuur voordat er gegeten wordt.
De kruidensla is een mix voor het voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht!
