KAAS BOX | 5 soorten | druiven | krentenmik | walnoot

1: Maure de Durbuy
Geitenkaas uit Méan, Ardennen. De kaas is een variant op zijn Franse broer die de AOP heeft. Deze kaas wordt gemaakt uit rauwe melk en bestrooid met gezouten houtskoolas. De houtskool zorgt voor een mooie kleur en een mooie schimmelvorming op de korst, die bijdraagt tot de goede smaak van de kaas. Het zout en de as onttrekt ook vocht uit de kaas waardoor hij sterker wordt van smaak.

2: Le Fleuri du Bocage
Deze hervekaas is de enige AOP kaas in België sinds 1986. De herve heeft een zeer scherpe geur waar sommigen van schrikken, maar de smaak is mooi vol en elegant. De kaas word enkel in de streek rond Luik geproduceerd.

3: Kiesentaler

Jonge harde kaas uit Steinen (Emmental), Zwitserland. Gemaakt van rauwe koemelk (Simmental) met een rijping van 6 à 8 maanden.

4: Munster

Uit de Elzas. Roodbacterie. Afsmakende kaas van de Vosgienne koeien. De melk van deze koeien heeft een hoog gehalte aan proteïnen.

5: Gorgonzola Dolce

Deze smeuïge Gorgonzola is een zeer zacht en romig van structuur. Hij kan het best gepresenteerd worden op een lepel. Ook qua smaak is hij zeer zacht, bijna zoet zelfs, en doet hij het ook goed bij mensen die niet zo van blauw geaderde kaas houden. De kaas wordt gemaakt in Piëmont van gepasteuriseerde koemelk.

Ga naar alle gerechten